Eurobasket

Χλίνασον: «Καλύτερος από μένα ο Μπουρούσης, αλλά θα προσπαθήσω» (video)

Ο Τρίγκβι Χλίνασον είναι το νέο αστέρι του ισλανδικού μπάσκετ και στα 20 του αδημονεί για την πρώτη του εμφάνιση σε Ευρωμπάσκετ, στον αυριανό αγώνα με την Ελλάδα.

Είναι η κολώνα της Ισλανδίας και στα 20 του χρόνια θεωρείται ένας μελλοντικός ΝΒΑερ. Ο λόγος για τον Τρίγκβι Χλίνασον που ανυπομονεί για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και την αναμέτρηση με την Ελλάδα, όπου θα προσπαθήσει να τα βάλει με τον Μπουρούση και τους άλλους Έλληνες ψηλούς.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

«Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή στο μπάσκετ. Είναι πέμπτη στο ranking και διαθέτει πολλούς καλούς ψηλούς, κάτι που μου αρέσει και μένα. Θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω τον Μπουρούση. Είναι καλύτερος από μένα, προφανώς. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Μακάρι να τα καταφέρω», ανέφερε ο νέος άσος της Βαλένθια.

Φυσικά είναι ενθουσιασμένος που θα παίξει για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Άρχισα να παίζω μπάσκετ πριν από 3-4 χρόνια και όσα παιδιά έβλεπα μέχρι τώρα είναι πλέον συμπαίκτες».

Για τις διαφορές που εντοπίζει μεταξύ μικρών εθνικών ομάδων και Ανδρών, είπε: «Είναι διαφορετικό να παίζεις σε επίπεδο Ανδρών. Στις μικρές εθνικές ομάδες είμαστε… παιδιά, που παίζουν πιο επιθετικά και πιο τρελά, αλλά οι Άνδρες παίζουν πιο ήρεμα, με πιο πολύ μυαλό».

Όσο για τις αναμετρήσεις σε επίπεδο Νέων με την Ελλάδα, είπε: «Είχαμε κερδίσει το 2016 στη Χαλκίδα, ενώ στην Κρήτη παίξαμε ένα φιλικό στο οποίο δεν ήμουν παρών λόγω τραυματισμού. Τώρα θα είναι το τρίτο μας παιχνίδι. Χαίρομαι κάθε φορά που αντιμετωπίζω την Ελλάδα, όπως και κάθε ισχυρή μπασκετική ομάδα με καλούς παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x